Joy of Movement


 

Wat is Nia™ ? 
Nia betekent Neuromuscular Integrative Action. Vrij vertaald betekent dit “de actie die lichaam en geest verbindt”. Nia is een sport. Het is een techniek waarin verschillende bewegingsvormen samenkomen in een energieke en vrolijke work-out. Nia combineert de kracht van Martial Arts (Tai Chi, Taekwondo en Aikido) met de speelsheid en energie van dans (Jazz, Modern en Duncan dance). Yoga, Feldenkrais en Alexander Techniek worden daar als bewegingsleer aan toegevoegd.

Joy of Movement
Het belangrijkste principe van Nia is Joy of Movement: plezier ervaren tijdens bewegen en vanuit daar stappen zetten naar een gezonder en bewuster lichaam. De expressieve en ook ingetogen ritmische bewegingen stimuleren fysieke, emotionele, mentale en spirituele groei. Je maakt contact met lichaam en geest en leert luisteren naar de signalen van je lichaam.

 

Music, Movement, Magic: de magie van Nia
In de combinatie van sporten en plezier hebben zit de magie van Nia. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en je ontwikkelt conditie, vitaliteit, kracht en lichaamsbewustzijn. Bovenal geeft Nia je plezier in bewegen zonder te presteren. In de les is gelukkig veel ruimte voor expressie, humor en luchtigheid!  

Voor iedereen 
Nia gaat uit van ‘The body’s way‘: de manier waarop het lichaam oorspronkelijk gebouwd is en wil bewegen. Daarnaast gaat Nia uit van ´Your body’s way´: de bouw en vorm van jouw lichaam met al zijn unieke kenmerken. Elke les kan dan ook door iedereen op zijn persoonlijke niveau en intensiteit gedaan worden. De bewegingen worden aangegeven en daarbinnen ga je zelf op zoek naar vormen die bij jou passen. Er is geen goed of fout. Geen enkele ervaring, conditie of leeftijd is dan ook vereist. Ook is er soms geen vorm en ben je vrij om helemaal op te gaan in de muziek en je eigen dans.


 ‘Wat een bijzondere ochtend. Ben met een heerlijk gevoel thuis gekomen en heb het idee dat een stuk waar ik naar op zoek ben, te vinden is door een pad met Saskia te volgen. Niet in de laatste plaats door het enorme enthousiasme en de dynamiek waarmee ze les geeft, maar zeker ook door haar persoonlijkheid en de leer die ze onderwijst’.
Gerry – Nia student bij Inexpressie


‘Door Nia word ik ‘gesmeerd’. Niet alleen fysiek. Het rare is ook dat mijn ‘beweeglijkheid’ toeneemt. Het lukt me mijn lichaam meer en meer te bewegen zoals het lekker voelt, misschien wel momenten van FLOW, en dat geeft veel plezier. Het is meer dan dansen. Maar wat het precies is? Ja, en ook af en toe over je grens heen en dan weet Saskia je wel te motiveren.’
Paul – Nia student bij Inexpressie


‘Nia is heerlijk. De muziek maakt vrolijk, je voelt je kracht en vrouwelijkheid.
Saskia neemt je helemaal mee in haar enthousiasme en de bewegingen zijn heel afwisselend.

Kortom ik geniet!’
Mariel – Nia student bij Inexpressie


‘Nia is voor mij leren om mijzelf vrij te voelen in hoe ik wil bewegen zonder nadenken. De filosofie achter de bewegingen vind ik echt een verrijking van de les. Het feit dat je niet zomaar aan het dansen bent geeft voldoening om te beseffen dat je actie onderneemt. Al na enkele lessen hoef ik tijdens mijn dagelijkse bezigheden alleen maar even aan Nia te denken en ik voel dat ik een andere lichaamshouding aanneem. Saskia slaagt er erg goed in om de dans met een heldere en boeiende uitleg te verwoorden.’
Marion – Nia student bij Inexpressie


‘Nia is voor mij heerlijk om te doen, even jezelf uitleven. Het nia gevoel kruipt in je lijf, ik word er blij van en het swingt nog een tijdje door. Ik voel me de volgende dag lekker los en heb nog steeds zin om te bewegen en dansen.’
Linda – Nia student bij Inexpressie