‘Dance, dance, otherwise we are lost.’
Pina Bausch
 

  Saskia (1978): ‘Dansen is mijn passie. Vol overgave. Het geeft me plezier en vreugde en laat me voelen wat er te voelen valt. Als ik dans ben ik vrij; vrij van oordelen, van perfectionisme, van ´hoe het hoort´ en kom ik in contact met het meest mooie en zuivere stuk in mezelf. Nia geeft mij veel. In mijn dagelijks leven ervaar ik meer energie, kan ik sneller verbinding maken met mijn gevoel, ben ik creatiever en durf ik meer te improviseren. Het allerbelangrijkste wat Nia mij leert is spelen.
Wat een opluchting…’


 

Een intensief persoonlijk ontwikkeltraject maakt me wie ik vandaag de dag ben; vol overtuiging om mijn passie te leven. De noodzaak goed voor lichaam en ziel te zorgen, is diep in mij doorgedrongen. Meditatie, dansen, yoga en sporten zijn dan ook onderdeel van mijn leven.

In 2004 studeerde ik af aan de Sociale Faculteit van de Universiteit van Tilburg. Sinds 2005 ben ik met veel bezieling werkzaam op de Academy for Leisure als docent, trainer en (team-) coach, verbonden aan de NHTV Internationaal Hoger Onderwijs Breda. In mijn werk richt ik mij op de persoonlijke ontwikkeling van de student binnen zijn studie. Coaching, training en inspiratie vormen belangrijke elementen binnen mijn baan.

Naast een professionele Train de Trainer opleiding en diverse (team-) coach workshops heb ik een intensief ELW© trainingstraject gevolgd. Fysieke beweging, ademtechnieken, expressie en authenticiteit zijn kernwaarden van deze training. Sinds juli 2011 ben ik gecertificeerd Nia White belt docent. In maart 2012 heb ik daar de Green Belt aan toegevoegd. Daarnaast heb ik een tweejarige opleiding Energetisch Systeem therapeut afgerond in 2011. Bij Opleidingsinstituut Phoenix rondde ik in 2015 en 2016 respectievelijk de Trainersopleiding en de opleiding Systemisch Werken af. 

Saskia Fekkes

 


“Ik vind de lessen erg leuk en ook interessant om op een hele andere manier dan ik gewend ben bezig te zijn met mijn lichaam en geest. Daar heb ik iets van geleerd. De manier waarop Saskia de lessen geeft vind ik ook bijzonder en waardeer ik zeker. Ze laat echt iets van zichzelf zien, ze verwerkt dat wat haar bezighoudt en inspireert in de les. Ze is echt betrokken bij iedereen die de les volgt.”
Sophie – Nia student bij Inexpressie